Снимка: БДЖ
fallback

Атракционно пътуванe с парен локомотив между София и Банкя организира БДЖ на 2 юни.

Възстановеният отново за движение парен локомотив от серия 01.23 ще направи два курса с пътническа композиция, за която всеки любител ще има възможност да си купи билет. Целта на инициативата е да популяризира историческото наследство на националния железопътен превозвач.

Първият влак от София до Банкя ще тръгне от Централната гара в София в 9.50 ч. В обратното направление композицията с ретролокомотива ще потегли от гара Банкя в 13.10 ч.

Вторият влак от София до Банкя ще замине от София в 14.30 ч. В обратната посока влакът ще тръгне от гара Банкя в 17.30 ч.

Атракционните влакове ще се движат в състав от пет пътнически вагона, като билетите за тях ще се продават предварително и ще бъдат със задължителна резервация на места за сядане.

Цената на билет за влак с парния локомотив между София и Банкя ще бъде 18.00 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места).

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, без да ползват отделно седящо място. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него при купуването на билети. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще започне от понеделник, 21 май.

Билети могат да бъдат купени от билетните каси за предварителна продажба на Централната гара в София, гарата в Банкя, както и от железопътните бюра в столицата, намиращи се в Центъра за комплексно транспортно обслужване на населението в НДК и на ул. "Гурко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

Доста злобни хорица има в тоя сайт.... Жал ми е за вас като си представя че живеете с едни 510лв и чистите тоалетни някъде! Добре че е интернет да си излеете дребните душици. ПС В Банкя освен премиера живеят още няколко десетки хиляди

15

Трен

преди 5 години

Този локомотив да го пуснат по линията София-Бургас,че че на БДЖ не им останаха машини,изгоряха.

14

Гошо

преди 5 години

До "Само питам": Боце ще го кара локомотива. И понеже разстоянието от София до село Банкя е малко, десетина лопати донбаски въглища стигат возилото да стигне до Банкя. Атракцията е голяма и накрая като се измъкне с голям зор машинистът от локомотивчето и се покаже почернял от саждите на въглищата, само зъбите му белеят, става направо фурор...

fallback