Снимка: архив, Булфото

Десетокласникът Марио Тодоров е бил първият заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Това стана ясно в Софийския градски съд, където самият Тодоров бе разпитван като свидетел по делото срещу Йоан Матев, пише "24 часа".

"От 8 до 12 клас бяхме съученици с гаджето на Георги - Лора. Бяхме приятели, но не гаджета. Тя ми е казвала, че е гадже на Георги Игнатов, но него съм виждал само веднъж", разказа Марио, който учил в гимназията по строителство в София.

Още по темата

Той обясни пред съда, че в края на май през 2015 г. качил снимка (колаж) на фотоси в Instagram, на които били с Лора. Лора разказала на Марио, че Георги изревнувал и че дори се сканали с него. Момичето помолило Марио да пише на Георги и да му обясни, че са само приятели.

На 1 юни 2015 г., ден преди Георги да бъде убит, Марио и гаджето на Лора са си писали във Facebook Те си разменили обиди, а дори Георги му писал, че ще го убие, но не уточнили кога ще се видят, спомни си Марио.

На следващия ден той не бил на училище и станал в 12:50 часа, разбрал от негов приятел, че Георги е убит. Малко по-късно полицаи го задържали на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша". Закарали го в Борисовата градина и стояли там 20 минути, а след това го пуснали. Марио се чул с Лора същия ден, но тя била разстроена.

Беше разпитан и съученик на Йоан Матев от училището "Езиков свят", който разказва, че веднага познал кое е момчето от клипа, разпространен в медиите, свързан с убийството в Борисовата градина.

"Походката ми заприлича на Йоан. Човекът от клипа беше с панталони, които придърпва нагоре, а това е типично за Йоан", каза Теодор Мичев. Той посочи, че не се е обадил в МВР, защото се е боял да не би Йоан да бъде обвинен несправедливо в убийство.

Теодор потвърди, че 6 месеца след случая в Борисовата градина Йоан бил станал по-едър и не се появявал често в училище. Всички негови съученици, които са гледали клипа на бягащото момче край БНР, са на мнение, че това е Йоан Матев.

Теодор описа Йоан като момче, което често се бие.

"Първоначално изглеждаше доста глупав, тъй като се смееше на неща, които на мен не са ми смешни". Делото продължава с разпити на други свидетели от обкръжението на Георги и Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase