Снимка: Dnes.bg
fallback

Арестуваната вчера юристконсултка на община "Подуяне" в София е прибрала подкуп от 10 000 лева, като преди месец си взела "капаро" от 5 бона.

Парите са дадени от строителна фирма, за да бъде спечелена обществена поръчка за санирането на блок.

Стойността на поръчката е 2 000 000 лева. Има данни и за още изнудвани фирми. Една от тях е пратила Геринска на почивка в хотел, съобщи Нова тв.

Oще по темата

Кметът на район "Подуяне" Ева Митова коментира, че е изненадана от този арест: "За мен тези почивки и отношения са новина. На мен технологията на случващото се не ми е ясна. Трябва да оставим компетентните органи да си свършат работата. Ние съдействаме напълно".

В момента се проверява цялата документация назад във времето.

Вчера Лилия Геринска беше задържана в столичния кв. "Овча купел" по време на предаването на парите. Банкнотите не са били белязани, но пък за сметка на това антимафиотите изненадали както Геринска, така и човека, който ѝ е дал подкупа. Двамата не очаквали, че ще бъдат разкрити.

Информацията, че предаването ще стане във вторник била получена минути преди предаването на рушвета. Сигналът бил получен през октомври, м.г., като той бил от човек, запознат с дейността на Геринска.

Според прокуратурата това не е първият случай на взимане на подкуп. Геринска оглавявала комисията за обществени поръчки.

Според данните на разследващите тя преправяла подписи, подменяла документи, включително сменяла условията на поръчката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Абе тая Геринска кво лъже 4е нямало кой да й гледа детето , като живее с майка си и баЩа си! мъж няма ама и не се 4удя за6то ли, то такава визия се 4удя кой и как се е сно6авал с тая БАБА ЯГА!!!!!! УЖАС - СТРАХ!!!!!Защо ли не се изненадвам на манипулацийте й - тя умел манипулатор и лъжец с адски отбласкащ вид!!!!! На тази танка струна е раз4итала 4е да се измъкне от ареста за да укрие и покрие ддругите си далавери!!!!!!!!!! СРАМ!!!! ЕДНИ ГИ ХВАЩАТ С ПАРИ И ГИ ПУСКАТ ,А ДРУГИ КОИТО НЕ СА .......

22

АНОНИМЕН

преди 5 години

ОБЩИНАТА НА Р-Н ПОДУЯНЕ Е ПРОПИТА ОТ КОРУПЦИЯ НА ВСИЧКИ НИВА!ЗА ВСИЧКО ТОВА КОЕТО СТАВА МНОГО ДОБРЕ Е ЗАПОЗНАТА МИТОВА! ВСИЧКО МИНАВА ПРЕЗ НЕЯ! ТЯ Е ВЛАСТНА ,АЛЧНА И МНОГО ЗЛОБНА ЖЕНА! ДЪРЖИ НИ ИЗКЪСО ,ПОСТОЯННО НИ ЗАПЛАШВА С УВОЛНЕНИЯ И НИ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ЗА ТОВА ЧЕ ИМАМЕ РАБОТА И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ Й ДЪЛЖИМ НАЗНАЧАВАНЕТО СИ!ИЗГЛЕЖДА РАЗБРАНА НО ТОВА Е ПРИВИДНО - В СЪЩНОСТ ТЯ Е ИСТИНСКИ ДЕСПОТ ,КОЙТО СЕ ДЪРЖИ АРОГАНТНО И НАГЛО С ХОРАТА! ТЯ Е САМАТА САТАНА В ЧОВЕШКИ ОБРАЗ!

21

anonimen

преди 5 години

v tazi ob6tina PODUQNE RIBATA MIRI6E OT GLAVATA!!!!! kmeticata MITOVA E V OSNOVATA NA VSI4KI KORUPCIONNI SHEMI ZAEDNO S TOVA PLA6ILO GERINSKA! TQ SE E OBGRADILA SAS POSLU6NICI I HORA PROVERENI S KOITO VARTI STRAAAAHOOOTNI DALAVERI! SPASQVA Q TOVA 4E FANDAKOVA Q KREPI ! INA4E I TAQ NA NEZAKONNO STROITELSTVO SA6TO E MEGA KORUMPIRANA - UVOLNENA OT R-N MLADOST ZA KORUPCIQ I VZETA POD KRILOTO NA MITOVA ZA DA J VAR6I DALAVERITE KOITO SA BEEEZKRAJNI !!!!

fallback