Снимка: Bulgaria ON AIR

Започва подготовката за военния парад по повод 6 май. Пред Националния исторически музей ще се проведе репетицията на военнослужещите, които ще участват в парада.

Генералната репетиция ще се състои утре пред Паметника на Незнайния воин и на площад "Княз Александър I". Вертолети на Военновъздушните сили ще изпълнят тренировъчни полети на малка височина над София днес.

Още по темата

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще поздравят военните ни контингенти в чужбина чрез видеоконферентна връзка.

Дали ще участват ВВС в парада на 6 май зависи само и единствено от времето. Със сигурност обаче тази година ще видим повече военни машини, отколкото през миналата година.

Командир Пламен Дончев ще е един от пилотите, които ще управляват военните машини - както по време на тренировката, така и в деня на самия парад.

"Полетът ще трае не повече от 22 минути, ще бъде на около 150 м височина. Формацията ще бъде от 3 вертолета - два "Кугър" и един Ми-17. Сложността на полета е само спазването на мястото в строя, защото формацията е доста стегната и иска добро взаимодействие между екипажите. Всичко е разпределено по минути и секунди за минаване над площада", каза пред Bulgaria ON AIR пилотът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase