Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Жертва на имотна измама, 170 лева инвалидна пенсия и предложение за живот в къща на ужасите. Това е историята на болната Диана Павлова, която кандидатства за общинско жилище в "Люлин". От общината предлагат на жената апартамент без прозорци, врати, мивки, тоалетна и с изгоряла дограма.

"Бях ужасена! Самото жилище няма врата. Влизаш и само стъкла по земята, изгорели дограми, никакви прозорци, нито шкафове, нито тоалетна, нито мивки, нито под.... голи стени", сподели жената пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Диана Павлова се обръща за помощ към общината, след като през 2010 г. става жертва на имотни измамници. През 2013 г. е картотекирана в "Жилищно настаняване" и чака цели 5 години за да получи жилище.

"През това време съм гледала възрастни и деца с приспиване там. Плащат ми по-малко, защото живея при тях. Сега почина човекът и в момента съм никъде", продължи разказа си Диана.

"На 19 април ми се обадиха по телефона да ми предоставят жилище на следващия ден. На едно хвърчащо листче ми записаха този блок. Тук е абсолютно тъмно, няма осветление. Не можех да се ориентирам", каза жената за зрителите на "България сутрин".

Диана отказва жилището и казва на общинските служители, че в него е невъзможно да се живее. Тя посочва друг адрес, но от общината контрират, че жилището не е свободно, защото в него по документи живеят 5 човека.

Карат жената да подпише документ, че се отказва от предоставеното жилище. При два отказа тя губи правата си и трябва да чака още 10 години за друго жилище.

"Много съм живяла на улицата, повече от 6 месеца", сподели Диана и бе категорична, че там е много по-добре в сравнение с предложения ѝ апартамент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase