Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Имало е и други случаи на искане на подкупи и сигнали на бизнесмени срещу кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. Това стана ясно от думите на шефа на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев.

Oще по темата

Той уточни, че сa предадени сигналите и доказателствата, но оттук нататък случаят е работа на прокуратурата и отказа да коментира с повече подробности.

Пламен Георгиев добави, че КПКОНПИ няма правомощия да задържа, а всички други служби имат. Затова и в бъдеще биха могли да се обмислят законодателни промени, коментира той.

"Ние организирахме всичко, експлоатирахме СРС-тата, цялото разследване, събирахме доказателства и в един момент дори не можахме да я задържим", даде пример той и обясни защо се е наложила цялата тази организация по задържането на Иванчева.

Попитан дали и бъдещите арести ще бъдат показни, Пламен Георгиев отвърна, че зависи къде ще бъде получаван подкупът.

"Ако го получат в центъра на София, ще бъдат задържани в центъра на София, ако го получат пред моя кабинет, там ще бъдат задържани", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Пржоблемът с абревиатурата е сложен. Къде по -лесно е да се кръстят Гестапо или 6 управление. И без това ги ръководи един чувяк-Митьо Гестапото...

21

Анонимен

преди 6 години

Бойко не е чел книги-така че знае за Сталн и Хитлер от преразказите на Цв.Цв-виж тоя чете много книги, макар че се научи да чете на 16 години...

20

Анонимен

преди 6 години

Да му се разреши и да пуска ток на задържаните, да си признават всичко на улицата още.

fallback