Снимка: БТА
fallback


Кметицата на Младост Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши апелативният специализиран наказателен съд.
Мярката е потвърдена и за нейният заместик Биляна Христова, както и за Петко Дюлгеров.

Съдиите приеха, че има доказателства, че тримата са поискали подкуп в размер на 500 000 евро и взели 70 000 евро като първа вноска на 17 април.

Тези изводи съдът направи от събраните по делото доказателства - разпити на свидетели, записи от СРС-та и експертизи.
Oще по темата


Съдът обърна внимание, че Иванчева системно е бавила преписки не само на Ваклин, но и на други инвеститори, пише "24 часа".

Ваклин е направил всичко предвидено в закона, за да получи навреме съобщение за строеж, което му се бавило от 16 юни м.г.

Мъж на име Георги Шопов го свързва с Дюлгеров, който според обвинението се явява като посредник между Ваклин и Иванчева за подкупа.

Съдиите отхвърлиха и възражението на защитата, че Иванчева е била незаконно задържана на 17 април от 10,30 до 13 часа.

Това се доказва от телефонен разговор между кметицата и нейната секретарка, в който Иванчева моли Маргарита Стоянова да се разпореди с преписката на Ваклин. Обаждането е било в 12,55 часа.

Според съда преди предаването на подкупа Ваклин и Иванчева се срещали 2 пъти, за да разговарят за забавената му преписка.

Решението е окончателно и беше взето след заседание, продължило няколко часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Младост

преди 6 години

Чрез акцията срещу кмета на Младост, различен от ГЕРБ, се казва ако не си с нас това те очаква! Борбата е за Младост. Той е различен в цяла София! Проблемите на Младост са проблеми и на цяла София. Отстоянията между сградите дава възможност при отворени прозорци да слушаш какво свата в отсрещната кооперация. Има жилищни сгради, където балконите им са на една ръка разстояние.

55

Фалшиви показания

преди 6 години

Бивш колега ми каза следната случка от реалния живот. Шефът накара главният кадровик да напише донос за колегата и да го принудят да се пенсионира. Колко му е срещу обещание всеки да даде показания срещу някой! Не вярвам на показания, а само на факти и документи с насрещна проверка за истинността им.

54

До 59

преди 6 години

Не съм написал никъде, че Марковски е добър -> скъп, най-големите *** и престъпници наемат него, защото има правилните познанства. На всички е ясно. Не за друго.

fallback