Снимка: HelpBook.info

За нередно паркиране върху тротоарите по бул. "България" в София, сигнализират граждани в онлайн платформата HelpBook.info.

"Паркира се и върху тротоарите, като колите се движат по тротоарите, заедно с пешеходците", пише в сигнала, изпратен към платформата на Investor Media Group.

Това е един от най-натоварените и оживени столични булеварди и освен тежкия автомобилен трафик булевардът е използван и от много пешеходци.

"Особено неприятно е положението в участъка от бул "Тодор Каблешков" до Околовръстното шосе", става ясно от сигнала.

Друго подобно място в столицата, по което е абсурд пешеходци да се придвижат спокойно е бул. "Симеоновско шосе". Проблемът там съществува отдавна, а сега е изпратен и сигнал чрез HelpBook.

"Приложено ви изпращам снимка на, която ще видите, че един родител с детска количка трябва да рискува да излезе на пътя, и недай си Боже да бъде ударен от кола за да продължи в посоката по която е тръгнал", пише в сигнала.

За хората, които живеят в квартал "Витоша" преминаването през бул. "Симеоновско шосе" е неизбежно. За родителите на малки деца е още по-наложително, тъй като това е единственият път до детските градини и поликлиника, които се намират в кв. "Студентски град:.

"Надявам се, че няма да се изчака да се случи някоя трагедия за да се получат нещата и ние пешеходците да може да се движим спокойно и без притеснение дали ще бъдем ударени от някоя кола", завършва сигнала

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Ние пък ще отразим вашия сигнал, а медийното внимание е още един стимул за институциите да свършат работата си!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase