Снимка: Булфото, архив
fallback

Нова услуга ще стартира Цeнтърът за градска мобилност (ЦГМ) от този месец. Тя ще позволява на всеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за локално паркиране чрез мобилно приложение.

Цената не се променя – един лев за "зелена" зона и два лева за "синя". Условието е клиента да има интернет на телефона си и свалено приложение. А то ще работи с версии за Android и iOS, съобщават от ЦГМ.

Oще по темата

С новата услуга се дава възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за "синя" и до 4 часа за "зелена" зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобила.

Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез sms, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане.

Плащането чрез банкова карта и мобилна апликация не отменя възможността за разплащане по настоящия начин чрез СМС-и. Тази опция остава като алтернативна в апликацията.

Приложенията, чрез които ще може да става разплащането в зоната за локално паркиране, ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Тиквоний

преди 6 години

До Анонимен 12Който го може, го може. Ако не ти изнася ***, ходи да те щавят другаде!

10

Анонимен

преди 6 години

*** го ЩАВЯТ денонощно а тпй скимти доволно и клати глава като теле на празна ясла НО под строй гласува за Тиквоний.

9

Анонимен

преди 6 години

Каква е тая дума "апликация"? В детската градина правят апликации от цветни хартии.

fallback