Снимка: Free images
fallback

16+1 е инициатива на предишното китайското правителство, която започна от 2011, т.е тя предшества инициативата "Един пояс, един път". Засега няма статут на международна организация. Целта ѝ е да развива сътрудничеството между Китай и 16 страни от ЦИЕ. Това каза Кръстьо Белев от Българо-китайската асоциация за бизнес в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Във връзка с въпроса дали срещата в София може да бъде отложена, Белев каза, че засега няма нищо официално.

„Имам източник от китайското посолство, неофициална информация, че е било отправено запитване към нашето външно министерство срещата в София да се проведе през юни. Но е бил получен отказ поради високата заетост през последния месец на нашето европредседателство“.

Той посочи, че досега тези срещи винаги са се провеждали или в края на октомври, или в началото на ноември.

Предварителната нагласа бе за една такава дата, добави още той.

„Надяваме се все пак тази среща да се проведе до края на тази година в София“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

гост

преди 6 години

Китай се превърна в световен икономически гигант и супер военна сила. Заради бързият им темп на развитие, България трябва да бъде с тях икономически партньор. Дори и великата Русия не е за пренебрегване. След като американците нищо добро не са направили за България, то политиците не трябва да им се предлагат като политически ***. Ако ЕС престанат да бъдат слуги на краварите ще бъде добре за България. Краварите са враг на човечеството и искат да ни въвлекат във война срещу Русия.

5

възмутен

преди 6 години

Корумпираните ни политици винаги търсят само лична изгода. Затова си отиват много инвеститори. Така отблъснаха китайските инвеститори за изграждането в Елин Пелин на проекта "Света София". С инвеститори за големи проекти трябва държавна гаранция и особено внимание. Със прането на пари за този комплекс държавата стана за смях и е ощетена с милиарди левове. Такъв е подхода на властите да се ощетява държавата. Същото стана и с "гьола Белене", южен поток, военните бази, летището и въобще навсякъде.

4

Анонимен

преди 6 години

За пореден път ще изпуснем питомното и после пак ще гоним дивото. Нашите все реват, че няма инвестиции и когато китайците проявяват интерес ние се правим на заети. Както винаги птичето ще намери къде да кацне, а ние пак ще останем на сухо .

fallback