Снимка: Facebook
fallback

Това е първият от новите влакове за третата линия на метрото, който вече е в процес на технически изпитания,  съобщи в профила си във Facebook кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

В производство са още 4 от 20-те влака, като първите ще започнат да пристигат в София през лятото на тази година.

Новите влакове са с намалено потребление на електроенергия, намалени нива на шум, както и с опция за движение без машинист.

Oще по темата

"Целият влак е проходим, за разлика от тези, които имаме, при които вагоните са отделени", допълва Фандъкова.

50% от изграждането на първия и най-тежък участък от третата линия на метрото - централния, са готови.

"Очакваме в края на 2019 г. и началото на 2020 г. да бъдат пуснати всички 12 км метро, които се строят в момента с 12 метростанции и с метрото да свържем Околовръстния път при Горна Баня, район "Овча купел", "Красно село" с центъра на града и с кв. "Хаджи Димитър" в източната част", каза през януари кметът на Столичната община. Метрото е не само най-големият транспортен, но и екологичен проект за столицата", подчерта Фандъкова.

"Безспорно метрото променя града ни. Не можем да си представим в последните 20 години градът ни без него", заяви столичният кмет.

Фандъкова отбеляза, че метрото е най-добрият и най-големият транспортен проект, който е в десетката на най-добрите проекти, финансирани с европейски средства според ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ту туууу

преди 6 години

доценто да прочете и да види какъв е капацитета на това нещо на снимката ...дори и да е трамвай по добре от сегашните тааа тва е метрополитен с среден капацитет леко метро подобно на некой френски градове, московската линия бутовска и л треин чикаго аиде честито да ни е влакчето ту тууууу

25

еваладаскалке

преди 6 години

едно от малкото хубави неща дето ще има софията ай честито да ни е и ние да имаме нещо което го имат нормалните държави още отпреди 20 тина години ...

24

кв Христо Смирненски

преди 6 години

Да се свети името ти, Данче!

fallback