Снимка: Трафикнюз
fallback

Протестиращи и в София поискаха свобода за д-р Иван Димитров, рентгенологът, който бе задържан след като уби крадец, влязъл в дома му.

Десетки граждани са се събрали пред Съдебната палата в София, в района има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите препречиха движението на превозните средства от градския транспорт по бул. "Витоша". През там преминават трамваите с номера 4, 10 и 18, пише "Фокус".

Oще по темата

Хората са се организирали в социалните мрежи и излизат с искане лекарят да бъде освободен, защото е извършил убийството при самозащита, след като в дома му са влезли крадци. Според тях той е направил това, което всеки би направил, ако почувства, че е заплашен неговият живот или този на член от семейството му.

Предвиденото в закона наказание за престъплението, в което д-р Димитров е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години, заради което протестиращите настояват и за приемане на законодателни промени, които да регламентират правото на самозащита.

Заради това протестиращи събират подписка, с която да бъде изпратено писмо до министър-председателя, председателя на Народното събрание и министъра на правосъдието с искане за незабавна промяна на закона .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

Ужас

преди 6 години

Някой чу ли на пресконференцията, че този гараж не е бил негов, а на съсед?Че ножът не е бил на крадеца, а на Димитров. В този случай има много утежняващи вината обстоятелства. Защо Но трябва да има облекчен режим за придобиване на бойно оръжие, психотест, курсове, да не си съден и Л. К. Да не е всяка година прегистрацията в КОС, а веднъж на 5 г. Бойното оръжие да не се изнася на улицата, то да бъде само и единствено за защита на дома.Беззащитни сме, ако ни влязат в дома, беззащитни.

165

Анонимен

преди 6 години

Искам да направя забележка,че крадеца е убит с ъс 17 патрона,толкова ли е ценна колата на убиеца,дали не е бил пиян по това време,как такъв човек с толкова агресия ще лекува хора,май все пак държавата трябва да сложи ред,какво ще стане ако и обирджиите се въоръжат с пищови!? И единия, и другия са за кауша според мен,а властта е тази, която е задължена да въведе ред!

164

124

преди 6 години

смелостта на чернилката е в глудница иначе самостоятелно е страхлив плъх лежащ на носилка в тъмен коридор с плочки бетонена маса и градинарски маркуч чакащ да бъде положен в кафява ракла в багажника на черен бенц дълга база ...

fallback