Снимка: архив "Булфото"
fallback


София е в капана на зимата. Обстановката е усложнена, придвижването е затруднено както за пешеходците, така и за автомобилите, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

182 машини разчистваха улиците от обилния сняг през нощта и продължават да работят.

Прогнозата е, че целият ден снеговалежът ще продължи. Той е съпътстван и със силен вятър, който причинява и снегонавявания. Улиците и пътищата са заснежени, но към момента градският транспорт се движи по всички маршрути.

Oще по темата

Поради катастрофа трамваите 4, 5 и 11 въртят на Бъкстон, каза още кметът. Тя призова всички да почистят пред домовете и офисите си.

"Почистването ще продължи целия ден, но, ако някой има възможност и няма необходимост да излезе с личния си автомобил, да го направи, а тези, които щя излязат с автомобил, нека да са подготвени. Пътищата за Витоша, Алеко и Златните мостове ще останат затворени", каза Фандъкова.

"Ако има нужда във връзка с почистването, ще затваряме булеварди и улици, за да бъдат почистени. През нощта основни квартални улици бяха почистени", обяви столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Дзъ

преди 6 години

До Столична община! Уважаеми управляващи и сраснали се със службицата си чиновници, време е да почнете да си търсите нова работа. Предстои ви поголовно уволнение на следвашите избори и причината не е в днешния снежен ден - причините станаха стотици, а днешният ден е само 1 от тях.

42

софия потъна

преди 6 години

Предполагам схемата е следната. Фъндъкова и нейната банда не си дават зор за почистване на София защото:1. След снеговалежа очаквайте фъндъкова да обяви,че глобява фирми,които не се справили с почистване.2. Прибират глоби от фирми и ги разпределят като премии между себе си.3. така хем не вършат работа , хем на печалбаАпропо - по паркчето на НДК усилено опесъчаваха за еврочиновници, а по булеварда беше страшна киша.

41

софия потъна

преди 6 години

Нагла *** Фъндъкова е лъже - днеска нямаше тролей 1 и 5 в рамките на 45 минути.Трамвай 10 се движеше с 45 минути интервал.Нито един тротоар не е бил почистен. Децата отишли на училище до ушите мокри от сняг.По нагла, некадърна и долна женица просто не знам да съществува. Заедно с банда на ***.и. от община веска Георгиева и оня транспортния ***

fallback