Снимка: архив, Булфото
fallback

Във връзка с валежите от сняг в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столична община, съобщиха от пресцентъра на общината.

Работата е започнала през нощта. На терен над 120 снегопочистващи машини са обработили улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, опасни и стръмни участъци, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път на София. Продължава работа по някои вътрешно-квартални улици в районите "Красна поляна", "Люлин", "Подуене", "Витоша", "Панчарено" и др.

Екипите на фирмите, ангажирани с дейностите по почистване, извършват и опесъчаване на планинските пътища на Витоша: "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове".
Изпълнява се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.
 

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Няма квартали и населени места без електроснабдяване и парно.

От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират със съобразена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Шофьора

преди 6 години

На бас че снегорините обработват настилките с вдигнати гребла.Така се прави икономия от горивото и се брои за чиста печалба.Този трик се прави нощно време га заспалия народ е пред софрата на яжко и пийко.

22

123

преди 6 години

Едно време му викаха снеговалеж, сега му викат бедствие.

21

Анонимен

преди 6 години

Ot naschijat djop ot danazite ni fandakova kolko imoti milionki ima i daschtera i

fallback