Снимка: кадър HelpBook

Сигнал за верижни строителни машини на улица в "Манастирски ливади-Запад" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

Кадрите са заснети сутринта, в 08:00 часа, на 15.02.2018 г., от малката уличка "Бяло поле", участъкът между ул. "Българска легия" и "Околовръстен път", в столичния квартал "Манастирски ливади". Време, в което хората отиват на работа, отбелязва авторът.

"Излизаш и се сблъскваш с багер. Дотук нищо необичайно. В района има три строителни обекта и това е обичайна гледка, с която вече сме "почти" свикнали. Нямаше да реагирам остро, ако багерът не се оказа верижен. Машина, която съвсем необезпокоявано слезе от платформата, която трябваше да я закара до строителния обект (както е по правила) и премина на собствен ход по цялата улица, оставяйки след себе си кал и надран асфалт. Като преди нея отново една верижна машина премина от строителния обект към платформата, за да могат да си сменят местата, оставяйки същите следи", разказва в сигнала си гражданинът.

"Не стига, че в целия квартал улиците са тесни, повечето са разбити, липсват отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари, за детски площадки и зеленина да не говорим, ами сега и малкото останали асфалтирани улици ще бъдат разбити по този безобразен начин", подчертава авторът, обръщайки се към общинските служители с риторичен въпрос, питайки дали това е възможно да се случи в някоя цивилизована държава.

"Аз ще ви отговоря - не, няма! Докога ще давате разрешителни за строеж, без да осъществявате надлежно контролните си функции? Докога ние, данъкоплатците в тази община, ще бъдем тормозени от шум, прах и мръсотия? Как така, въпреки всички Наредби, Норми и правила, в които са описани един куп правила за движението на тежкотоварни и строителни машини, това се случва? Обяснете ми!", възмутено добавя той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase