Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Лекарите от столичната болница "Света Анна" спасиха 43-годишна пациентка с рядка инфекция на очите. За лечение от над 10 хиляди лева обаче, болницата ще получи едва 420 лв.

На 25 януари Силвия се събужда с оток на очите и висока температура. Посещава личната си лекарка, която ѝ поставя диагноза алергия и я изпраща вкъщи.

След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници, Силвия е откарана в УМБАЛ "Св. Анна". Оказало се, че за два дни жената е развила много силна инфекция, която води до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Разходите по цялостното лечение ще надминат 10 хил. лева, а от здравната каса болницата ще получи едва 420 лева. Защо се получава това лекарите нямат ясно обяснение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Наблюдател

преди 6 години

До Д-Р Ох Боли(104)Проблемът с бъгарските лекари е, че са груби и недодялани дръвници, а се държат като магьосници.В чужбина повечето стават санитари, най-много фелдшери, рядко някой става истинскли лекар.

104

от 109

преди 6 години

До някъде ги разбирам лекарите гледат да създават работа на болницата към която работят и на самите тях но не са виновни те а системата ги принуждава

103

Анонимен

преди 6 години

Пример майка ми е онкоболна при контролен преглед в диспансера установиха че има абсцес повърхностен на корема хирурга ни каза в болница за 3 дена трябва да се изреже, аз го поитах неможе ли амбулаторно да се цепне той каза 400 лева . На другия ден я заведох на хирург в града който живеем с направление от личния лекар човека ни 1 стотинка не ни взе .

fallback