На снимката се вижда пешеходец, който пресича нерегламентирано Снимка: Helpbook

За опасен участък пред столично училище сигнализираха родители, чиито деца посещават 52 ОУ "Цанко Церковски" в платформата за сигнали на Investor Media Group – Helpbook.

Когато родителите водят и взимат децата от 52 ОУ "Цанко Церковски", участъкът от булевард "Александър Пушкин" пред училището и от двете страни става място за спиране и престой на автомобили, измежду които отвсякъде изскачат и пресичат деца и родители, става ясно от сигнала.

В района са направени два легнали полицая, които трябва да намалят скоростта на автомобилите, преминаващи в тази отсечка. В крайна сметка обаче това задълбочава проблема, защото пресичащите се чувстват в безопасност и пресичат бул. "Пушкин" както им падне и където им хрумне.

"Както се вижда от видеото и снимките, налице е нужда от пешеходна пътека, поставена между легналите полицаи, както и обозначени места за спиране на автомобилите, за да не крият пътеката и да не затрудняват трафика", пише в сигнала.

Пешеходната пътека ще помогне за насочване на пресичащите по нея и ще е ясно кой и кога е с предимство и кой и къде да внимава при преминаване през този пътен участък.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимки и видео от опасния участък вижте в Helpbook.info

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase