Снимка: Reuters
fallback

Заради грипната епидемия учениците в София няма да учат до 7 февруари. Грипната ваканция, която препоръча Здравната инспекция в столицата по-рано днес, най-вероятно ще се слее с междусрочната и така училищата ще останат затворени за цели десет дни.

Учениците ще се върнат в клас на 7 февруари, съобщи БНТ.

Според указанията на МОН междусрочната ваканция трябваше да е от 2 до 7 февруари.

Oще по темата

Както Dnes.bg вече писа РЗИ в столицата издаде указание до МОН следващата седмица да е неучебна във всички училища в София – от 29 януари до 2 февруари. Причината – грипната епидемия, която се обявява в столицата от утре.

Със заповедта на директора на Здравната инспекция в София заради грипа се ограничават провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

Вчера директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев съобщи, че през първата седмица на годината в страната е имало 40 хиляди болни, втората седмица 100 хиляди, а сега са 139 хиляди.

Той даде пример с ранната грипна ваканция в Пeрник, която е дала ефект и тази седмица спада броят на заболелите.

Експертът обясни, че в момента доминира грип Б, който засяга много децата и дава усложнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

До лаборанта защо тогава не разпуснат детските градини, питам аз? Който е болен да си боледува. А работещите какво ще ги правят тия здравите деца, или и ние да си вадим фиктивни болнични за да си ги гледаме в къщи. Нека децата си ходят на училище, но с по-лека програма - повече индивидуална работа например, - докато има още много болни, за да не изпускат и те материал.

19

Стига сте се дърляли

преди 6 години

"нагоре" чиновниците се кефят. Те и с това ни държат в шах да нямаме претенции. Мислете за после, за напрежението "да се приключи успешно първия срок", натиск, тичане по коридори и стаи, искания за шестици, бумащина, нерви, и веднага - усмивки за началото на втория! Заради цялата неразбория МОН трябва да се закрие в този си вид, както и да се спре уродливия делегиран бюджет, заради който наблъскаха куцо и сакато на килограм само и само да носи пари. И без "шапки"-дубльори /руо-тата/! Чак тогава

18

Аз

преди 6 години

До До 9-АзМного .... същество си.

fallback