Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Жители на столичния квартал "Красно село" на протест срещу строежа на нов блок в района. Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи.

Строежът е на няколко метра от блока, от който са и протестиращите. Едно от основните притеснения на гражданите е именно близостта. По план на мястото ще бъде построена жилищна сграда, която е с 3 метра по-ниска от блока на протестиращите.

"Собственикът е направил замяна с общината. Те дават 106 квадрата, общината им дава зелена площ 102 квадратни метра", подчертаха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях това е незаконно, защото единственото действие, което могат да предприемат собствениците на площта е да оградят и да поддържат зелената площ. Не обаче и да строят.

"Преди 9 години закупих тук апартамент с идеята, че ще имам гледка, но се оказва, че пред моите прозорци ще има 7-етажен блок", оплака се друг от протестиращите в ефира на "България сутрин".

Недоволните жители на "Красно село" недоумяват още защо еколозите протестират срещу строеж на лифт, а не и срещу застрояването на зелените площи в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 6 години

Най- вероятно Бойко хабер да няма от това. Разправяйте се с мижитурките- писарушки в общините. Те си знаят от кого са взели или кой е лобирал.

82

Анонимен

преди 6 години

Те пък.Олигархията нали трябва да вложи изпраните пари в нещо. Запушиха коридора за вкарваш чист въздух в Младост, сега вече и по склоновете на Витоша пълзят новите строежи, та едно Красно село ли ще ом обърне внимание някой.

81

Потребител

преди 6 години

Проблема не е в липсата на правила а в твърде многото правила.Колкото са повече толкова повече възможности за "измама" има.

fallback