Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Жителите на столичния кв. "Витоша" излязоха на протест заради градоустройствената среда в района - липсата на тротоари, детски площадки и училище, интензивен трафик и замърсяване. Недоволни са и от строежа на нова 17-етажна сграда.

Според гражданите въпросната сграда, която е с капацитет от 30 000 кв.м., ще предизвика трафик от минимум 400 автомобила. 

Това е вторият протест, който жителите на квартала организират. 

Пред Bulgaria ON AIR те разказаха, че след първата им демонстрация са били проведени срещи със Столичната община. Оттам са обещали, че площадки за децата ще има, както и изходи към главните пътища, тъй като в момента кв. "Витоша" разполага само с един такъв, което затруднява трафика.

"Въпреки обещанията, че исканията ни ще бъдат чути, строежът продължава. Бяха извършени проверки, които оправдаха неговото съществуване, но дори и с просто око се вижда, че той трудно ще се влее в инфраструктурата", посочиха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Раднева

преди 6 години

Ако всички Вие дето сте писали имате имот в тези квартали и искате да го застроите друго ще приказвате . Грешката е в това ,че трябваше да има скоростна регулация . Не са виновни собствениците - знаете ли колко спънки има докато се почне да се срои и като прибавим съседи , които са лапнали част от имот , а после продължават да правят спънки - на това му се казва нашенска лакомия и да се казвам идиотщина макар ,че е доста на място казано.

17

полето

преди 6 години

Скоро и в младост и горубляне около новите бизнес сгради ще стане задръстване щот никой не мисли за стотиците хора и коли които ще бъдат ...нема локални платна нема връзка между младост 3 -горубляне цариградско добре че има метро ама кот такоа

16

Мунчо

преди 6 години

През 1999г. Купих апартамент от строителя малък блок на четири етажа,когото отидох при нотариус се оказва двуетажна сграда.Кой е одобрил строежа и колко е взел.Община Лозенец, улица Чавдар Мутафов 10

fallback