Кадър: Bulgaria On Air
fallback

Спешни мерки срещу мръсния въздух вземат в София.

От Екокомисията към общината предлагат в дните със силно замърсен въздух "зелено билетче" за градския транспорт за цял ден на стойност 1 лев, забрана за паркиране в улици от "синята зона" в центъра или затваряне на цели карета.

Oще по темата

И още - забрана за влизане в централната градска част на автомобилите с четни или нечетни номера, предаде Bulgaria On Air.

Мерките трябва да бъдат одобрени до края на януари. От началото на годината в столицата има сериозен проблем със замърсяването, пикът беше на 9-и януари, когато въздухът беше замърсен 5 пъти над нормата.

Мерките ще влизат в сила, когато най-малко две автоматични станции са регистрирали запрашаване от над 200 микрограма на квадратен метър през два дни, или ако опасно мръсен въздух бъде установен от 4 станции в рамките на ден.

Предложенията ще бъдат гласувани на заседание на Столичния общински съвет следващия четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Имитация на дейност

преди 6 години

Поредната имитация на дейност.При наднормено замърсяван 4-5 пъти над нормите, ако ще и всички ППС в София да спрат, замърсяването ще си остане пак 4-5 пъти над нормите.Всички вече разбраха, че наднормено замърсява горенето на гуми, пластмаси, найлони, стари дрехи, отработени масла, въглища, дърва и т.н., а не автомобилите.

26

Анонимен

преди 6 години

Разберете едно, кметове, кметици, общинари - това не са хора избрани заради умствен капацитет или способности. Това са поставени хора за песпроблвмно крадене на общински средства! Бат бойко е толкова алчен, че не могат да му смогнат. Не знам за къде къта парите обаче. За ада не му трябват!

25

Анонимен

преди 6 години

"И още - забрана за влизане в централната градска част на автомобилите с четни или нечетни номера"Добре добре... едната ми кола е с четен, едната с нечетен. Фак дъ систем...

fallback