Снимка: Булфото
fallback

Два протеста по казуса с втория лифт в Банско се провеждат тази вечер в София.

Протестиращи в защита на НП "Пирин" се събраха пред паметника на Патриарх Евтимий в столицата, като шестват и изразяват недоволство срещу решението за промени в плана за управление на парка и срещу изграждането на втори кабинков лифт в Банско при тези условия.

Движението през булевардите "Васил Левски" и "Патриарх Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев" е блокирано, а полицейското присъствие в района е засилено.

По същото време се провежда и протест под надслов „Аз искам да карам ски в България“, организиран от сдружение "Бъдеще за Банско", съобщава "Фокус".

В протеста участват жители от всички общини на Благоевградска област, както и хора от цялата страна, които са изявили подкрепа за изграждането на втори лифт в Банско.

Протестното шествие тръгва от ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша" в посока Министерски съвет до площад "Александър Невски". Протестиращите носят плакати, които гласят: "Не стойте на "Орлов мост", елате ни на гости".

През всички тези години една малка група псевдо еколози пречи за модернизирането на България, обяви кметът на Банско Георги Икономов. По думите му  изграждането на втори лифт е нещо, което не е важно само за Банско, а е важно за цяла България.

Протестиращите изразиха своята категорична подкрепа за правителството и за решението, което взе за промяна в плана на управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Бай Кольо

преди 6 години

До ЕмилияА вие знаете ли,че няма такова решение за застрояване на 48%.Просто един от донорите на зелените много иска да получи концесия в Пирин срещу парите си за зелените.

24

Бай Кольо

преди 6 години

За зелените еколози,милиони евро отидоха за броене на какво ли не.То не бяха насекоми,птици и какви ли не животни.Скъсаха се от броене,ама най-много обичат да броят пари.Точно когато наистина има нужда от тях,ги няма никакви. Нямали програма.А хората които приютиха щъркелите по каква програма работят бе смешници? Точно тези хора са истинските еколози.Пари за екология трябва да се превеждат на тях,а не на вас.Заради зелените буксуват и Банско и магистрала Струма,защото донорите им искат нещо.

23

Анонимен

преди 6 години

До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИprost narod slaba darzavaaaaaa takiva cato tebe xaxaxaxaxaxaxaaaaaaaaaa

fallback