Снимка: Булфото, архив
fallback

След възмущението на родителите и на НПО-тата анкетата, разпространена в 83 столични основни училища свързана с отоплението ще бъде преработена.

До нея се стигна заради проучванията, че софиянци дишат един от най-мръсният въздух.

Столичната община възложи проучване на Енергийна агенция Пловдив, за да стане ясно най-накрая с какво се топлят жителите на столицата и дали колите или отоплението тровят повече въздуха.

Oще по темата

За да се добие реална представа за това обаче е било нужно да се проучат поне 6000 домакинства в София. Най-лесният начин това да стане бил като се пуснат анкети в училищата и децата да ги дадат на родителите си, които пък ако искат да ги попълват, ако не искат да не ги.

В нея има въпроси като: Кога е построено жилището, сменена ли е дограмата му, колко квадрата е то, дали пускате отоплението през целия ден или само сутрин, вечер или на обед, дали се топлите с парно, ток, газ, дали сте доволни от сегашното си отопление или искате то да бъде сменено.

Въпрос обаче, който провокира недоволството на обществото, е колко е средният доход на член от домакинството на месец.

"Всичко, което притеснява родителите трябва да се преработи. Не е необходимо да се задават въпроси за доходите, а само за начина на отопление на домакинствата", отсече пък кметът на София Йорданка Фандъкова.

Така че от въпросника до родители, раздаден на ученици от 2-и до 5-и клас, ще бъдат премахнати питанията за месечния доход на член от домакинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 6 години

"Информацията не отива за правилните хора, защото е стил мафиотско питане. Някой в анкетата каже, че има бизнес и край с него тази година. Заплахата си се съвсем реална"Извинявай, но за 500 лева, имам човек, който ще ми опише цялата финансова история на теб и на семействотот ти. А и повярвай ми, пвоечето хора с бизнес, кйто си струва да се открадне, НЕ живеят в панелки и е лесно да идентифицираш някого, когато си паркия новия джип, пред къщата за 800 000 лева.

50

руснака

преди 6 години

До АнонименТова е поредната тъпотия, с която занимават обществото, мен това ме дразни. Разбери ме правилно, вместо да се занимаваме с полезни неща, дори дискутирането по темата е пълна глупост с която нни занимават в момента, особено нас двамата. После колко губела икономиката от почивен ден, поредната манипулация, защото тя не губи а е пропусната печалба на гърба на работника. Затова.И да крия, според законите(паяжината) които не са в полза на мухите, осите си вършеят без проблем.

49

Анонимен

преди 6 години

"Проблема е,че децата са откровенни и в тях няма поквара."За поквара не знам, но децата са способни, да повярват на всичко, което им се иска да повярват. Ще се наслушаш, как имали летящи коли, домашни динозаври, баща им бил Джеймс Бонд и подобни ...

fallback