Снимка: "Схаси София"
fallback

Общ преглед

Дупки, неравности и разпаднати делинеатори на велоалеята - това се вижда по открития преди по-малко от месец бул. "Дондуков" в София.

Снимки, разпространени от неправителствената организация "Спаси София", отново показват сериозни проблеми по асфалта, освен неравните павета.

Oще по темата

От организацията сигнализират не за първи път, че ремонтът е некачествен.

Мерки, които да гарантират, че похарчените над 7 млн. лв обществени средства ще доведат до дълготрайни резултати, така и не са взети, алармират още от "Спаси София" и допълват, че няма как всеки път оправданието да бъде, че обектът е в гаранция и дефектите ще бъдат отстранени за сметка на фирмата-изпълнител.

"Г-н  Радев, хванахте ли човека, който вадеше паветата?" - обръщат се от организацията към министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Малко преди откриването на булеварда, фирмата-изпълнител разпространи видео, показващо човек, който вади павета от него. Впоследствие въпросът кой вади нощем павета от "Дондуков" сблъска политици от различни цветове. Заради некачествения ремонт имаше и протести с критики към столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Премиерът Бойко Борисов пък видя политическа атака във ваденето на паветата.

От "Спаси София" припомнят, че това не е първият, а поредният случай на некачествено строителство в София и отдавна е дошло времето за много по-сериозни мерки за справяне с проблема. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

до 80

преди 6 години

Има хора, които знаят и могат, но не се допускат, защото номера е да се краде. Всяка строителна фирма, която полага асфалт знае много добре и технологията на полагане, и пропорциите и как да работи качествено. Видял съм го на живо, как една фирма може да строи качествено и фалшиво. НО, за да се вземе поръчка, трябва да върнеш ресто на поръчителя, който ти я дава. Да бутнеш под масата, за да се доредиш 1-ви и така остават половината пари и строиш некачествено. Алчни са БГ политиците, това е всичк

79

древността

преди 6 години

Щом не можем да направим един булевард да питаме римляните как са строили пътища или китайците как са направили стената с гаранция за качество през хилядолетията

78

Анонимен

преди 6 години

Абе ***, кой е виновен кмета или говедата който са причинили щетите. Проблема е че нямаме наказани за причинени щети на държавата.

fallback