Снимка: bgonair.bg
fallback

Бариера в столичния квартал "Лозенец" предизвика раздор между живеещите и работещите в района - законно ли е съоръжението или не?
Oще по темата


Преди няколко дни жителите на блок в столичния квартал решават да ограничат достъпа до паркинга пред сградата, като поставят бариера. Територията е общинска, но паркингът е изграден от жителите.

Причината е, че откакто има зона за платено паркиране в района, на паркинга пред блока няма място за колите на живущите там. Това е втората бариера, която хората поставят, тъй като първата е била премахната. Срещу 5000 лева преди няколко дни те заграждат мястото, за да не се ползва като безплатен паркинг.

Хората, работещи в района, обаче са недоволни от решението и настояват, че и те имат право да оставят колите си там.

В цялата драма не стана ясно как автомобил със специализиран режим на движение може да влезе на паркинга, ако се наложи. От община "Лозенец" извършват проверка. Редът за поставяне на подобно съоръжение е лесен.

Трябва решение на етажната собственост и заверена схема в общината, регламентираща транспортния достъп до имота. Жителите са категорични, че имат документи и ще спазят срока до вторник, за да ги внесат в общината.

Откакто в края на есента част от квартал "Лозенец" стана със зона за платено паркиране, исканията за поставяне на подобен тип "паркомебел" са се повишили, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

радев

преди 6 години

ТОЗИ НА КОГОТО Е ОТДАДЕНО ПРАВОТО НА СТРОЕЖ

93

Американ

преди 6 години

Дъpтoфeлницaтa, като видя че няма обективно право и почна да нагида и обижда, както си правят българските rьoнcypaти!Прочее, общината би трябвало да им разреши да ползват паркинга преференциялно срещу заплащане на месечна такса, ако не стискат - паркинга е за всички.А общината би трябвало да ги накара да не ползват бариерата докато не си уредят нещата. Иначе е комунизъм и тъnизъм.

92

Анонимен

преди 6 години

До П.ПетровPetrovNay dobre e niakoy da ti bie dva shuta na tebe i da te izprati da jiveesh v Kurtovo Konare

fallback