Снимка: БТА
fallback

Столичната община ще изгради няколко улици в квартал "Манастирски ливади" - Изток, след като вече е придобила половината от необходимите частни терени, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод недоволството на гражданите от липсата на инфраструктура в "Манастирски ливади" и "Витоша".

Фандъкова подчерта, че основният проблем на тези квартали е липсата на общинска собственост за строителство на улици и тротоари, а оттам и трудното отчуждаване на частните имоти.

Oще по темата

"И в двата квартала, за да се изпълни цялостно регулацията е необходимо отчуждаването на огромни площи, около 300 дка за всеки от кварталите. В квартал "Манастирски ливади" - Изток сме напреднали много повече с отчуждаването на имоти, за да можем да изградим конкретни улици – ул. "Иван Кирков", ул. "Флора", ул. "Златните мостове", да отворим ул. "Шарл Шампо", както и да продължим отчуждаването за изграждането на бул. "Тодор Каблешков". Заложили сме много конкретни ангажименти за 2018 година, като 2 млн. лева сме предвидили за отчуждаването само в този квартал", уточни кметът пред "Фокус".

Тя допълни, че и през следващата година общината ще продължи инвестициите в големи инфраструктурни проекти като метрото и околовръстния път на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

pipo

преди 6 години

Виждам как направиха бул. Тодор Каблешков, само до Кауфланд и после същата тапа. Кметицата да си погледне стотиците калпари ремонти и да си даде сметка, че само усвоява пари, а не изгражда. Пак обещава, че ще усвои едни пари, а какво ще направи е леко спорно!

23

Мен

преди 6 години

В София има квартали, чиито улици не са асфалтирани от години, а селянката ще строи нови, че и е писнало от калта дето гази в" лукс. квартала "

22

Край

преди 6 години

Сега да ви кажа: В Манастирски ливади асфалт и тротоари в този живот няма да видят. Павлово и Бъкстон да гледат Ман. ливади. За 10-12 години ще заприличат на тях - ЗАКОННО. Дърветата ще ги виждат само в кашпи но пък ще могат да си простират на простора на комшиите като им не стигне техния. Това които оживеят щото тия дишат най-мръсния въздух в София. Нали са бедни в Бояна и Павлово, като си напалят кюмбетата - дишат отрова.

fallback