Снимка: кадър Нова тв

Измамите с таксита са не една и две, но някои са особено изобретателни. Като например получаването на... медицинска бележка за извинение на отсъствие вместо касов бон.

На такси-метне попада и Сденка, служител в социалното министерство на Словакия.

"Той ми даде това. Колегите ми казаха, че това е бележка, ако си в болница", разказва Сденка Рихтер пред Нова тв, дошла на конференция у нас от Братислава.

"Когато пристигнах, един таксиметров шофьор беше вътре и ме попита дали имам нужда от такси. Аз казах - да, трябва ми. Каза ми, че ще струва 20 лв.", добавя жената.

Цената е от летището до хотел в центъра на София. Докато се усети, таксиметровият шофьор грабва багажа на жената и я води към колата си, паркирана в съседна улица. Далеч от стоянката на такситата. Таксито се оказва менте. Без табела, без тарифи и без касов апарат. Просто кола, боядисана в жълто.

Идва и краят на кошмарното пътуване, но вместо касов бон, Сденка получава медицинска бележка, на която пише, че е платила 10 евро.

Оказва се, че много шофьори се опитват по подобен начин да мамят клиентите, договарят се за конкретна сума, а не пускат апарата за курса и така за няколко километра цената може да стигне и 30 лева.

Статистиката на МВР казва, че за последната една година заловените копърки са стотици. Толкова били и съставените актове. Но разчитали основно на сигналите на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase