Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Общ преглед

26 училища и детски градини предстои да бъдат цялостно обновени догодина в столицата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изпълнението на мерките за енергийна ефективност в Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски".

Тя обясни, че процедурите в момента текат и изрази надежда, че до пролетта на 2018 г. районните кметове ще изберат изпълнители.

"Енергийната ефективност на учебните заведения, както и строителството на детски градини и училища ще бъдат основна насока догодина", каза Фандъкова.

Санирането на СМГ е на стойност 1 млн. лв., а средствата са отпуснати от правителството, припомни тя.

"Проектът е на финала и до средата на декември всичко трябва да приключи, като очакваме тези мерки да доведат до над 40% спестяване на разходите за осветление. Това са пари на училището и вместо да отидат за разходи за ток и парно, ще останат при децата и учителите", каза кметицата.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 години

Супер! Отивам да набера павета, за да си затисна зелето.

3

Анонимен

преди 5 години

а в захарна фабрика е имало училище,което после станало частно,а от 1 година стои затворено. и малките ги разкарват по цяла софия. това ако не е малоумие ! народа е казал - вода гази,жаден ходи.

2

Анонимен

преди 5 години

Къде отвориш да прочетеш и цъфне Самоковската принцеса!! А стига вече, писна ни!!!