Снимка: архив "Булфото"
fallback

Ватманът, причинил трамвайната катастрофа тази сутрин, ще бъде наказан с предупреждение за уволнение, обяви директорът на "Столичен електротранспорт" инж. Иво Василев пред "Фокус".

Както Dnes.bg писа малко след 6 часа сутринта едната мотриса удари друга в централната част на столицата. Инцидентът е станал на площад "Възраждане", а не на площад "Македония" уточни Василев.

Според него инцидентът е елементарен, но неприятен от гледна точка на това, че става дума за превозни средства.

Oще по темата

Василев разказа, че трамваят, който е блъснал този пред него, се е движел по линия №8 и е бил от новите, модернизираните. Двете мотриси са били на спирката на пл. "Възраждане". При зелен светофар първият трамвай, №10, тръгва, но сигналът се сменя и той спира.

"Задният трамвай, поради невнимание на ватмана, неследене на пътната обстановка, късно спира и се удря в задната част на движещия се отпред", обясни още транспортният шеф.

При инцидента в първия трамвай една от пътничките е пострадала. Тя е политнала след сблъсъка и си е ударила главата в една арматурните тръби-дръжки.

Жената не е с наранявания, сама е слязла от трамвая, но заради удара е трябвало да бъде прегледана.

"Затова е постъпила в болница. Това е единственият пострадал от инцидента", допълни инж. Василев.

Той уточни, че ватманът, причинил катастрофата, е на около 44 години и от 3 години е на тази позиция. Няма други нарушения.

"Тези трамваи са нови за София и с нов начин на управление. Опитваме се да поставяме малко по-технически грамотни ватмани. Би следвало този да не допуска такива нарушения с оглед на опита му, но човек се учи, докато е жив", коментира още инж. Иво Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Партиен член

преди 6 години

Два трамвая се "чукнали"какво толкова се е случило?Няма безгрешни хора.

3

oт CиднeйAав$тpaлия

преди 6 години

До 1подобни системи как ще се завъртиш и хакнеш някъде, само да има колона спрели или бавно движещи се коли а ти идваш о.тзад и решаваш да се престроиш в съседна лента където се движат по бързо колите. И когато тръгваш да престрояваш системата сработва защото в твойта лента колите са бавни пред теб, ти си вече с навит волан за съседната лента и в тоя момент набиваш спирачки, и знаеш какво става нали? един хубав пируетТия системи са още по опасни когато си в ситуация на избягване на катастрофа

2

Американ

преди 6 години

До АнонименТо хубаво, ама тази система не работи за *** пишман щофьори..

fallback