Снимка: "Спаси София"

Общ преглед

За некачествен ремонт на столичния бул. "Дондуков" сигнализираха отново от гражданската инициатива "Спаси София". Движението по ключовата отсечка трябва да бъде пуснато на 20 ноември, след като срокът бе удължен след констатирани нередности и некачествено изпълнение на поръчката от страна на фирмата изпълнител.

Проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави допълнително ремонта на ключовия столичен булевард.

Още по темата

От гражданската инициатива прилагат кадри от кръстовището на бул. "Ал. Дондуков" и ул. "Георги С. Раковски", като изпълнението на тази отсечка е определено от тях като "подигравка със софиянци".

"Днес се убедихме, че фирмата-изпълнител "Трейс" наистина заслужава похвалата както на кмета, така и на всички софиянци, плащащи сметката от 7,5 милиона лева за малко закъсняващия със сроковете и леко променен от първоначално предвижданото ремонт на бул. Дондуков", коментират от "Спаси София".

"Фактът, че наредените павета в кръстовището с Раковска хлътнаха и станаха на вълни два месеца, след като бяха наредени и се наложи да бъдат заменени с асфалт говори достатъчно за това как е павирана останалата част от ремонта. Това е проблем. Сериозен при това. Защото паветата бяха "продадени" от г-жа Фандъкова като "запазване духа на стара София". И това, което получихме в крайна сметка е опасен, шумен, прашен и некачествено ремонтиран булевард без приоритет за градския транспорт", допълват още те.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обеща, че от големите инфраструктурни проекти, започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Той заяви, че още не е платено на фирмите, изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите "Дондуков", "Монтевидео" и "Каблешков".

Ремонтът на бул. "Ал. Дондуков" е на финалната права, като до последния ден от предвидения срок за изпълнение остава точно една седмица.

Време, в което да се правят "огледи и процедури по приемане на обектите", а кадрите на "Спаси София" са достатъчно красноречиви за състоянието на един от ключовите булеварди в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар