Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Протест в кв. "Павлово" заради парцел, който отрязва достъпа на хората до входа им. По думите на живущите в сградата - няма достъп на линейка и пожарна, защото мястото се оказва прекалено близо до блока. Живущите се притесняват, че на мястото на парцела до тях може да бъде построена сграда.

Блокът съществува от 1981 г., а през 1992 г. проблемният парцел е реституиран и когато живущите са започнали да засаждат дръвчета и да озеленяват около блока разбират, че пред сградата им има поземлен имот, информира репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов.

"Този имот за нас е най-голямото притеснение, защото прекратява напълно достъпа до входа ни. Нашите следващи действия ще са насочени към това да се зададат въпроси към столичните институции - защо и как се стигна до узаконяването на този имот", коментираха потърпевшите.

По думите на кмета на район "Витоша" Теодор Петков наистина има ограничен достъп до блока, но за съжаление това е реституция на парцела още от 1992 г.

"През миналата година в Столичния общински съвет внесохме искане за урегулиране на имтота. Заедно със съветниците решихме, че трябва да се направи ново обявяване на процедурата. Уведомихме гражданите, за да знаят какво се случва", коментира още кметът.

Според него сега случаят е в ръцете на главния архитект на София и той ще вземе решение какво да се случи с парцела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

Taкa,така трябва,удри утре и входа на НДК да се затвори от кооперация.

27

Анонимен

преди 6 години

Гарантирано от демокрацията.

26

Пипи

преди 6 години

Та в ръцете на архитекта означава: който плати повече, той ще спечели.

fallback