Снимка: Булфото, архив
fallback

За поставяне на паметник или надгробна плоча без позволение в Софийските гробища нарушителите трябва да платят от 300 до 500 лв. глоба.

Санкцията е разписана в Наредбата за гробищните паркове и погребално-обредната дейност, която Столичният общински съвет измени в края на юли, уточнява "Монитор".

В нормативния акт е записано, че изрично се забранява бъркането на бетон и извършване на дейности, които нанасят вреди на гробищната инфраструктура.

Подобни своеволия се санкционират от 1000 до 2000 лв.

За неподдържане на гробните места глобата е от 50 до 250 лв., при повторно нарушение скача до 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

За коректността

преди 6 години

Не се съмнявам, че ако се предвиди възможност за абонамент към предприятие "Гробищни паркове" за поддръжка на гробно място, служителите ще се грижат да няма бурени.Но къде е гаранцията, че някои от тях не са в комбина с ромите каменоделци, които редовно ползват услугите на скитащи роми, за да повреждат паметници и да дебнат наоколо, за да ти предложат точно те да поправят паметника?Наложително е да се сложат и камери, но не знам колко време ще оцелеят.

22

Необходимата услуга

преди 6 години

Общинското предприятие "Гробищни паркове" трябва да предвиди абонамент - плащаш някаква сума и ти е гарантирано, че служители на това предприятие ще се грижат по гроба на близките ти да не растат бурени.Сега непрекъснато ти натрапват предложения за такава услуга, но това са роми, гастролиращи из гробището и изнудващи хората за пари, особено като видят сама жена.Но дори и да се уреди такъв абонамент, който да се заплаща в администрацията, пак има една опасност - доколко са коректни служителите?

21

Другият проблем

преди 6 години

Най-лесно ще бъде да съберат глобите от хората, които през последните 5-10 години са откупили гробове за вечни времена, защото повечето от тези граждани живеят на същите адреси, които са вписани в документите, свързани с плащането на гробното място. С други думи, това са хората, чиято скръб не е приглушена от времето, ходят сравнително често на гроба на близките си и ги поддържат. Но не можеш да ходиш там всяка седмица и като нищо ще отнесеш глоба!Затова трябва да се предвиди конкретна услуга -

fallback