Архив: Булфото
fallback

Фирми с прекратени договори за некачествена работа няма да се допускат до участие в търгове за големите инфраструктурни проекти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности по бул. "Тодор Каблешков".

"Възползваме се от всяка възможност, налагаме най-строгите санкции и залагаме най-строгите условия в договорите“, посочи кметът и поясни, че контролът върху качеството на ремонтните дейности е изключително сериозен.

По думите й само за последните 2-3 години са наложени санкции на стойност над 2 млн. лева. "Мога да гарантирам категорично, че не плащаме за лошо и некачествено свършена дейност“, каза още тя.

Вчера "Спаси София" поиска Столичният общински съвет да проведе извънредно заседание с единствена точка: некачествени ремонти. В отворено писмо те настояват за "черен списък" на фирми, извършващи некачествени ремонти, преустановяване на практиката "ремонт на ремонта", по-високи санкции за лошо изпълнение на ремонтните дейности и публичен мониторинг.

По отношение на ремонта на бул. "Тодор Каблешков" Фандъкова обяви, че той се изпълнява в срок. "Очаквам да се приключи по-рано, към 20 ноември ще може да се пусне движението в участъка от бул. "Бъкстон“ до Кауфланд", каза Фандъкова.

Новият участък от бул. "Тодор Каблешков" е четирилентов, с тротоари и осветление. За следващото лято ще остане следващият участък от Кауфланд до бул. "Цар Борис III“, с цялостна реконструкция на самото кръстовище.

"Довършва се и последният участък от бул. "Княз Александър Дондуков“, който изостана, докато се вземат подходящите решения. Очаквам и там до 20 ноември да бъде пуснато движението. Ако има детайли, ще се доработват, но е важно движението да бъде пуснато", заяви Фандъкова.

През следващата година един от най-големите обекти ще бъде бул. „Граф Игнатиев", каза кметът на София. "Подготвяме проекта за бул. „Скобелев“, в участъка от новия съд до НДК, с преместване на трамвайната линия. Нещо, което сме обещали отдавна на живеещите там“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 6 години

Фирмата , която работи навсякъде и всичко що е строителство на СО в София е Трейс, независимо от качеството им. Винаги са те !На Дондуков локвите - пак те ! Никога за тях лошо не ще чуете нито от ББ нито от Данчето. Голямата работа с тия санкции. Проблема е в липсата на капацитет в Общината за да ръководи такива обекти- нито проектите проекти , нито строителния надзор е професионален.Слаб инвеститор но добра касичка.

44

Анонимен

преди 6 години

Фандъкова е от ГЕРБ. А там метода на работа е ясен. Проба-грешка. Проба -грешка. Във всяка област. Начело със здравеопазването.

43

Анонимен

преди 6 години

А тези дето са им дали поръчките на въпросните фирми - оставка и аут от властта!

fallback