fallback



Плащаш за "зелена" зона, а получаваш скоба и глоба в размер на 36 лв. С този абсурд се сблъска жител на столицата преди дни.

В понеделник сутрин Ивайло Александров паркирал колата си в "зелена" зона. Изпратил смс на съответния номер. Отговор обаче не получил. Той решил да опита отново, след което последвали трети и четвърти смс от негова страна. Обратно съобщение така и не дошло.

"В края на работния ден, когато дойдох да потърся колата си, видях, че са ми поставили скоба. Служителите на Центъра за градска мобилност бяха на отсрещния тротоар и се опитах да им обясня случилото се. Те обаче ми казаха, че няма как да ми помогнат и единственото, което мога да направя е да платя голобата, в размер на 36 лева и да пусна жалба", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че са действали по процедура.

След като са пуснали запитване до мобилния оператор е станало ясно, че смс-ите са били изпратени на грешен номер, на който автоматично бил добавен код +359.

От телефона на Ивайло обаче ясно личи, че той е изпратил съобщенията коректно до краткия номер.

От началото на месец октомври "зелената" зона за паркиране в София беше разширена. На табелите, упоменаващи началото на платената зона и часовия диапазон на тяхното действие обаче е изписан само краткият номер, на който гражданите да платят съответната такса.

Ивайло Александров сподели още, че това не е първият път, в който му се случва подобен абсурд.

Центърът за градска мобилност все още прави проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 6 години

Объркал съм зоните и съм платил зелена вместо синя и на 10та минута имах скоба. Левчето, което бях платил не важеше и за 10 минути. Иначе има комбинирани талони за зоните, който са 30 мин синя или 1 час зелена. Абсурдно е да няма вариант при плащане на паркинг със смс да не ти важи и 10 минути.

49

Niki13

преди 6 години

аз получих потвърждение и после смс че са ми сложили скобат.е. имам потвърждение за сключен договор и после скобано от крадливата кметица няма спасение

48

Анонимен

преди 6 години

Преди години отивам да ми вадят мъдрец, тежка операция, паркирам си колата, пускам SMS-a, излизам, едва стоя, замаян от упойката и гледам на колата скоба и се обаждам и ми казват станала е грешка, чакайте служители да ви махнат скобата. Чакам половин час, а вече почва адски да ме боли, като през това време трябваше да си приготвя лед. Дойдоха някакви, махнаха скобата, няма извинявай, няма нищо, после едва се прибрах до у нас.

fallback