fallback

Инцидент със столичния градски транспорт от вчера сутринта за щастие се размина без сериозни последствия.

Трамвайна врата затисна млада жена, а малките й племенници продължиха пътуването, докато никой от пътниците не реагира.

Като всеки ден, Радостина води двамата си племенници на училище с трамвай номер 7.

Двете деца, на 6 и 8 години, се качват преди нея, но тя остава навън затисната от вратата на мотрисата.

Радостина изчаква следващия трамвай, който пристига след 2 минути и моли ватмана да се свърже с колегата от предната мотриса, защото е притеснена, че малките деца са без придружител.
 
Радостина подала жалба в Столичния градски транспорт.

Ватманът, по чиято вина вчера трамвайна врата затисна жена в София, ще бъде санкциониран с глоба от порядъка на 15-20 лева, съобщи пред Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев, който поднесе извинение на семейството за безпокойството.

"Ватманът не се е убедил напълно категорично, че всички пътници са се качили в мотрисата. Не е подходил с необходимото внимание, въпреки че тя е чакала с тъмни дрехи на последната врата. Понечила е първо с ръката да подходи към трамвая", обясни случая инж. Василев.

"1 млн. пъти на ден се отварят и затварят врати, няма как да се избегне такъв инцидент", подчерта инж. Василев за "България сутрин" и препоръча на всички родители да държат децата си за ръка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

С+Е, D+E

преди 6 години

И за тва трябва '' '' водачите'' '' на трамваи да се изисква да имат преди това 'С', 'С+Е' и 'D' категория

47

С+Е, D+E

преди 6 години

Като слагате разни некъдърници и некъдърнички най вече със '' В'' категория да носят отговорност за други хора така ше бъде, замислете се защо при автобусите почти не се случват такива инциденти, защото преди това са карали камион 2-3 години минимум, след това камион с ремарке още години наред и чак най накрая се поткарват автобуса и имат изградени шофьорски навици, а некъдърниците каращи трамвайте не знаят волана да държат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

46

Пациент на ватман

преди 6 години

Грешки стават. Нека глобата да бъде 20 лева! Ама ако пуши или говори по телефона - нека глобата е 200 лева!-защото това не е грешка, а наглост.

fallback