Кадър "Нова телевизия"
fallback

Мъжът, който даде 100 000 лева на ало измамници, е бил заплашен от мним полицай, че ще стане жертва на страшна банда телефонни терористи, в която има чеченци, руснаци, българи и цигани.

Това разказа 73-годишният пенсионер, който в четвъртък и петък остави рекордната сума пари на различни места в столицата, вярвайки че помага на полицията да залови опасни престъпници.

Софиянецът е дал абсолютно всичките си спестявания, пари от продаден апартамент, продал е златни накити, дал е парите на сестра си, а също и служебни пари, които събрал като домоуправител за ремонта на покрива.

Той не желае да показва лицето си, защото му е неудобно от станалото.

Oще по темата

Всичко започнало около 14 часа в четвъртък. Тогава на стационарния му телефон се обадил мъж, представил се като Пламен Марков от Четвърто районно управление.

"Каза, че банда телефонни терористи, много опасна банда от чеченци, руснаци, българи и цигани, върлува и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери", разказа мъжът пред "Нова телевизия“.

Веднага след това на телефона на пенсионера се обадила плачеща жена, която казала, че има нужда от пари. Той й затворил. След това се обадил мъж, който го ругаел с най-цинични думи. "Копеле мръсно, давай парите, защото ще ти извадя далака“, викал онзи в слушалката.

През това време мнимият полицай стоял на джиесема и слушал какво става на стационарния телефон. Казал на пенсионера, че е чул всичко и му казал да не вдига повече.

"След това ме хвана страх. Сам съм тук, започнах да събирам парите, които имам“, разказа човекът.

Оставил парите на пет места в София, които му били указани от мнимите полицаи.

Усъмнил се чак когато измисленият полицай му казал, че акцията е приключила, а той не трябва да споделя на никого за нея.

"Потърсих служителя в Районното, за да питам какво да кажа на сестра ми“, разказа възрастният мъж.
От РПУ-то му казали, че полицай с такова име не работи там и че той е станал жертва на измама.

"Нямам представа какво ще правим оттук нататък, пенсията не ми е голяма. Яд ме е не толкова, че съм дал толкова пари, а на тая глуповатост и на тая небрежност, с която постъпих“, каза човекът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 57по Нова ТВ показваха че нашите (наскоро асфалтирани от Бойко) пътища са по-зле и от камерунските!Ами върви в Камерун да ползваш двата километра чудесни пътища

60

Анонимен

преди 6 години

До една торба пари 63Нека първо забърка кюспето! :))))

59

една торба пари

преди 6 години

Ба ... тоя след година пак ше хвърли... сигурен съм

fallback