Снимка: архив, БулФото
fallback

Близо 25 % свободни места за паркиране в новите части на "зелена" зона очаква Центърът за градска мобилност.

Това ще даде възможност на всеки, който има работа в района, да намери място, за да паркира в разрешените общо 4 часа, съобщават от ЦГМ.

Oще по темата
Предвижда се и изграждане и обновяване на площадки за паркиране в комплекса "Яворов" с обща площ от 4 620 кв.м. Това ще прекрати практиката шофьори да оставят колите си в зелените терени на комплекса., за каквито нарушения в ЦГМ вече са постъпили множество сигнали.

По прогнозна стойност разходите по цялостното техническо обособяване на двете части на зоната в районите "Средец" и "Лозенец" са 1 123 077 лева, като тук се включват поставянето на пътни знаци, антипаркинг стълбчета и пътна маркировка.

Стойността е прогнозна, тъй като работата по обособяването на терените за платено паркиране е общо до 6 месеца.

Очакваните прогнозни годишни приходи са общо 4 630 937 лева. 

Почти половината от тези средства отиват за покриване на задълженията към транспортните оператори, които ЦГМ има към тях за покриване на разходите по превоза на пътниците в обществения транспорт. С останалата част се осигурява издръжката на самите зони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

плеханов

преди 6 години

До Арсеналски Радвам се за Вас, но не се заблуждавайте, че колите на работещите в района и тези с регистрации с букви от цялата азбука са изчезнали... Просто се преместиха по-нагоре в Лозенец, където няма зона. Нещо страшно е.

10

историк

преди 6 години

Поредната форма на фашизъм от общината-обирджийство тотално и във всякакви форми.

9

До г-жа Фандъкова 3

преди 6 години

Наредба за организация .... на СО:паркирането е забранено:чл. 46 /2/ на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и ГАРАЖИ, когато това затруднява достъпа до тях;Къде е контролът? Цял ден не можах да си изкарам колата от подземния гараж!Разрешения за поставяне на антипаркинг у-ва: Транспортна инфаструктура:"Протокол от ОС със всички живущи придружен с оригинални подписи, съгласно ЗУЕС"кой ще подпише с "да", нямащият гараж гараж, да не е луд!!

fallback