Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Удължаване на пешеходните зони и повече велоалеи в София. Това са част от препоръките на световноизвестния архитект проф. Ян Геел за подобряване на градската среда.

Той препоръчва на Столичната община да изнесе трафика извън центъра на града. Една от идеите е част от бул. "Цар Освободител" да бъде затворена за коли.

И докато от общината са категорични, че ще търсят баланса между движението в града и насърчаването на пешеходно и велосипедно движение, според неправителствения сектор разчетът на доклада от местната власт може да се окаже погрешен.

"Най-големият риск, който стои пред нас в момента, е този доклад да се произведе в едно механично изкуствено и неефективно рисуване на велоленти и велоалеи по тротоарите и просто затваряне на няколко преки от пешеходния център", коментира пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов от "Спаси София"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Отново до 80

преди 6 години

Относно твърдението, че няма колоездачи, които не спазват правилата, познавам доста такива, мога да ти дам пример с кой да е детски отбор по колоездене в БГ. Има хора, които карат децата си на столче отзад, според вас те пресичат ли на червено? Карат ли в насрещното? Иначе поздравления за вас, който спазва всички ограничения, никога не изпреварва/престройва неправилно, никога не спира на забранени места, може би сте единствения.

80

До 80

преди 6 години

Доста наивен опит за доказване на теза, единствено може да изтръгне усмивка... Все едно въпроси: "Какъв процент колоездачи изпреварват при непрекъсната линия на международен път?", "Какъв процент колоездачи паркират неправилно?" и отговора да докаже, че колоездачите спазват най-много правилата. Процентът колоездачи, които пресичат на червено е като пешеходците. Ако хвърлиш 100 пешеходеца на един междуградски път, колко от тях ще се движат в нарушение, тоест в посока на движението?

79

Хари

преди 6 години

до 76,79 и 80вярвяйте в каквото си искате, никой не ви кара насила да го правите, въпроса е защо плюете по "такива като мен", просто ви дадох пример. Въпроса е до култура и възпитание. До Поредния - много добре знам какво съм написал - за бутането казах че ми се иска - не че го правя. повярвай, след това което изстрадах не го пожелавам на никой. и да не се потретвам - ЗА спазването на правилата от всички.. дерзайте

fallback