fallback

Малкият Слънчев Бряг. Така мнозина наричат Студентски град. Но и кампусът, както и курортът, имат своите проблеми, посочват студентите.

Сред тях е градският транспорт, с който се стига до жилищния комплекс, инфраструктурата, проблемът с паркирането.

Младежите се надяват в квартала да има денонощен транспорт, в това време обаче автомобилите в Студентски град стават почти колкото студентите.

В същото време на няколко метра от общежитията от години никнат все повече лъскави кооперации. Но не със статут на жилищни сгради, а на общежития, разказва Bulgaria ON AIR.

Младежите предлагат създаването на студентски омбудсман, понижаване на лихвата за студентските кредити, която е 7% и повече зелени площи в Студентски град, където студентите да могат да се разхождат.

А дотогава се надяват и тяхното градче да се превърне в място, където да учат, да спортуват или просто да се забавляват - така, както е в повечето кампуси в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

дисриминират софиянц

преди 6 години

ОБЯСНЕТЕ МИ ДОКОГА ЩЕ ИМА АБСУРДНАТА ЗАБРАНА, И ДИСКРИМИНАЦИЯ-СОФИЯНЕЦ ДА НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ НА ОБЩЕЖИТИЕ В СОФИЯ. КОМУНИЗМА СИ ОТИДЕ ПРЕДИ 27 години, НО КОМУНИЗМА С ТАЗИ ЗАБРАНА СИ СТОИ ОЩЕ В СТУДЕНТСКИ ГРАД. По цял свят студенти от съответния град са с ПРЕДИМСТВО при настаняване в общежитие. В Сорбоната предимството е за Парижани и чужденци, а за провинциалисти-ако случайно останат места, ако няма места-отиват на пазарен наем.Дори и софиянец да няма къде да живее, пак няма право да е в общежитие

28

преди 6 години

Най-големия проблем в студентски град не е липсата на библиотеки и спортни площи(има ги и двете), а качеството на хората живеещи там. Странно е-софиянец е наказан, и няма право да живее на общежитие в собствения си град-защо инкой не говори за отпадане на тази комунистическа забрана, дори и родителите му да живееят в лоши или тесни битови условия? Но селяните-вижте какво нап равиха с ремонттираните общежития-пикаят по ттапетите, *** по коридорите, рушат, ритат новите мебели, манталитет на сел

27

Анонимен

преди 6 години

Проблем в Студентски град са самите студенти.Особено онези,които идват от малките градчета и селца,където забавленията се изчерпват със съботна дискотека в читалището и селската кръчма или в мазето на "съвета" и ако не завърши със бой между селските бабаити,все едно нищо не е имало.Та тия като дойдат в Столицата става страшно.Буквално се ..сират вътре в леглата,пикат си да тоалетната чиния,щото си мислят че вътре трябва да си мият краката и посудата,за др.мискинлици не ми се говори!

fallback