Снимка: Булфото, архив
fallback

Хиляди мотористи ще излязат тази вечер в София, за да се включат в традиционното "Масово нощно каране 2017" в памет на загиналите на пътя мотористи, съобщиха от Sofia Riders, организатор на проявата.

Участниците в шествието ще се събрат пред входа на Националния историческия музей, откъдето след 21.00 ч. ще започне обиколка на главните улици на столицата до бул. "Асен Йорданов".

От началото на 2017 г. до 31 август пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са 323, от тях двадесет и трима са загинали, а 250 са ранени, показват данни от статистика на МВР.

 През същия период на 2016 г. са станали 389 катастрофи с участието на мотоциклетисти, от които 36 са загинали и 406 са били ранени.

Организаторите посочват, че шествието е мирно и целта му е да привлече вниманието на останалите участници в движението. Форсирането на двигателите на моторите ще е сведено до минимум, а обиколката ще е подкрепена с полицейски ескорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

:)

преди 6 години

Всеки знае, че си разпространявате наркотиците в "Мементо"! Преди да се нанесете там също се продаваше, но с вашето влизане стана страшно. И то продавате/подарявате на малки пикли. Не ми говорете и за "благотворителните акции"! Заредихте ресторанта на Бакалов с част от продуктите. А той фалира ли вече или ще зареждате отново? Бакалов тамплиерчето и Диянов бащиното синче ви въртят на шиш всичките ***! Защо направиха НПО? Или не знаете, че има такова? Поздрави и на Весето - "безплатния бус"

37

Свободен българин

преди 6 години

Една група комплексирани хора тормозят огромната част със среднощни гонки и шум. Не е приемливо, да не кажа, че тази арогантност не заслужава и грам уважение.

36

Az

преди 6 години

До АнонименАз карам мотор и когато карам по планински завой не изпреварвам, правя го където е позволено и безопасно.

fallback