Снимка: архив, Булфото
fallback

От идния вторник, 26 септември, започва ремонт на пътя през прохода Владая. Ден по-рано ще тръгне ремонта и на така наречената Източна тангента на София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Това е участъкът от изхода от София към магистрала "Тракия" до детелината на изхода към магистрала "Хемус". Парите за тези ремонти, общо 100 милиона лева, бяха отпуснати от Министерския съвет извънредно на 7 септември. Освен тези две отсечки с тях ще се финансира и укрепване на пътя от Варна за "Златни пясъци".

Ремонтът на пътя за Перник ще започне във вторник от отсечката между "Черния кос" и КПП "Владая". Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник.

Това е едно от най-натоварените трасета в България. За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, АПИ препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

Магистрала "Люлин" в участъка си след Перник се използва основно от транзитно преминаващи чуждестранни автомобили заради задръстените или напълно липсващи подходи към столицата.

Четирилентовите платна на Източната тангента са градени преди десетилетия и оттогава не са ремонтирани. Те завършват в двулентова "тапа" между разклона за магистрала "Тракия" и столичния квартал "Младост 4".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Не е тангента, а дъга!

12

до 8

преди 6 години

Видях една много близка твоя родственица, аз съм зад нея. Ремонтирам й тангентата.

11

Анонимен

преди 6 години

Много по-добре е да не се пипа Източната дъга - там още доста години ще може да се кара въпреки неравностите, защото пътя е много здраво направен. По-добре е да се вложат парите в разширението на Околовръстното между Младост 4 и Цариградско шосе и да се премахне тапата там.

fallback