Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов честити днешния православен празник, както и празникът на София.

В личния си профил във Facebook той написа: "Православната църква почита Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София. Честит празник на всички именици. Бъдете живи и здрави. Днес е и Денят на София, щастлив съм, че столицата ни продължава да се развива успешно".

Днес по повод тържествата в града пред църквата "Св. София" имаше водосвет, отслужен от патриарх Неофит, и церемония по издигането на знамето на София. 

"София е древен град, но е град с млад дух, с много енергия и с много сила. И това са силата и енергията на неговите хора, на всеки от вас. Защото София я пазим и променяме заедно", каза в приветствието си към столичани кметът Йорданка Фандъкова.

София предизвиква с възможностите, които и създава, и дава, каза тя и допълни, че градът е общност и няма нито пътища, нито домове без хора. В този ден искам да благодаря на усилията на всеки един от вас - за усилието да пазим, за желанието да правим, за хъса да искаме, каза тя.

По-рано днес на тържествена сесия на Столичния общински съвет бяха обявени почетните граждани на София и бяха връчени почетният знак на Столичната община и значката на София.

От 18.30 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще се състои церемонията за връчване на наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase