Снимка: архив Булфото
fallback

История с японец, свален от трамвая заради непродупчен билет, предизвика вълнение в социалните мрежи. Случката от събота бе разказана във Facebook от пътничка, станала пряк свидетел.

Трамваят се движел по линия №5 към Княжево, когато се появил контрольор.

"Пред мен седи доста интелигентен мъж, видимо турист от Азия, който е имал конкретни причини да включи и България в европейската си обиколка и днес беше тръгнал за Витоша", разказа в профила си Дочка Анреева.

Мъжът седял прилежно и си стискал билетчето в ръка.

Oще по темата

"Контрольорът го погледна с интерес, взе му билета и на развален английски го попита откъде е. Япония. Поиска му паспорта, който дисциплинирано му бе даден. Разгледа го като невидял и му каза да слезе", продължава Дочка.

Тогава тя се намесила и попитала какъв е проблемът. Контрольорът отговорил, че японецът не си е дупчил билета, а това било указано и на английски. И свалил туриста, а ватманът затворил вратата преди някой от пътниците да успее да направи каквото и да е.

"Честито, госпожо Ангелкова! Поздравления за 400 000-те картички до туристи, посетили България тази година... може пък една от тях да стигне и до този японец и догодина пак да дойде, че и приятели да доведе в родината на Българската роза и киселото мляко!", констатира Андреева.

Тя допълва и че е бясна, защото си представя какво би станало, ако на мястото на японеца стои ром без билет.

"Бясна съм и защото, ако на мястото на японеца седеше циганин без билет, този тъпанар просто щеше да го подмине или да попита плахо за билетче и получавайки обичайната реакция отсреща както всички знаем, щеше да се снижи и да се навре смачкан под седалката".

По-късно ръководителят на "Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев уточни, че туристът не е бил глобен, а контрольорът го е пуснал да си върви.

"На въпрос дали в подобна ситуация съответният контрольор може просто да продупчи билета на чужденеца, който не знае за правилата у нас, Фикинчев отговори утвърдително. "По принцип да и такъв е съветът към всички контрольори", каза той, цитиран от "Нова телевизия".

Това обаче не е практика и за това свидетелстват редица инциденти в автобусите около летището, където пътуват много чужденци. За проблемите на туристите с българските контрольори писа и Dnes.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Негър Скиор

преди 6 години

юрданка е назначила всичките си съселяни от село Белчин за контроли в транспорта на Столицата. Заради цензурата..........Тези, както и кметът се отличават с доста Семпъл интелект и възпитание.

147

още чакам

преди 6 години

Фандъкова и центъра за градска дебилност да обяснят публично на софиянци и гостите на София, ЗАЩО ромите в столицата се возят безплатно.

146

dogo

преди 6 години

На летище София ясно са дадени правилата да ползване на градски транспорт на английски! Японеца да е чел! Навсякъде в чужбина си глобяват при неспазване условията за ползване на градски транспорт. Що ни занимавате с глупости?

fallback