Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Основните ремонти в София трябва да приключат преди началото на учебната година, увери заместник-кметът на Столична община с направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев.

"Към момента движението във всички основни точки, в които се извършват ремонтни дейности, е спокойно. Въпреки това полагаме усилия те да се завършват възможно най-скоро, за да се облекчи напълно трафикът до 15 септември", допълни той и уточни, че основните ремонти продължават по бул. "Прага", бул. "Княз Александър Дондуков", бул. "Овча купел", бул. "Монтевидео" и започналия наскоро бул. "Тодор Каблешков".

Още по темата

"Орлов мост наистина се получи добре и към момента всички могат да видят разликата в настилката, която се положи, спрямо това, което беше преди това", подчерта Крусев пред БНТ.

Заместник-кметът коментира и подмяната на релсите на трамвайна линия №7 Крусев като уточни, че в рамките на следващата седмица изтича срокът за подаване на оферти, в които строителните компании могат да подадат своите предложения.

"Предвиждаме ремонтните дейности да продължат около месец. Става въпрос за отсечка от 600 метра", каза той.

По отношение на разширяването на зоните за платено паркиране Крусев уточни, че глобалната политика за София предвижда да се разширява зоната в определени райони, където гражданите са заявили желанието си да се въведе тази зона, която да се вкара ред и дисциплина при паркирането.

"Целта ни е да не се паркира по тротоари, а по точно определени и обозначени за това места и да се спазва регламента за временно паркиране, така че повече хора да могат да се възползват от паркирането в сърцето на града", подчерта зам.-кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase