Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Започва проверка и маркиране на опасни, сухи и гнили дървета в столичната "Борисова градина". Зоната, от която започват разчистването е между "Драган Цанков", алеята на "Стадиона на армията" и телевизионната кула.
Oще по темата


"Десетилетия наред част от задължителните дейности за поддръжка на парка не са били правени. В разчистването трябва да участват специалисти, за да няма своеволия", посочи зам.-председателят на СОС Иван Велков пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Преподавателят в Лесотехническия университет Мартин Борисов отбеляза, че дърветата, които трябва да бъдат премахнати, се разделят на 3 основни категории – абсолютно сухи, в процес на съхнене и потенциално опасни с позицията си.

"Зоната, от която започнахме, е с площ близо 190 декара. Засега сме отбелязали 130 дървета. В категориите влиза около 5% от цялата дървесна маса в парка. Освен по основните алеи, влизаме и в пътеките, прокарани от гражданите през годините", поясни лесовъдът.

За финал на разговора Борисов отправи апел към Общинската администрация: "Нека тези проверки да не бъдат единичен случай, а да се превърнат в традиция, която се повтаря на всеки 2 години".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

'''''Тази част на парка не е никакъв парк (или градина), а нещо като усоен, неприятен и непроходим храстала с едни криви кални пътечки.'''''На мен именно калните, криви и усойни пътечки ми харесват. Асфалтираната част на Борисовата градина по която манифестират тълпи от потни същества люпещи семки и наливащи се с бира, в пролуките изкачат велсипедисти решили да се движат възможно най-бързо, да не забравяме и кучетата, амбулатните търговци, агитките нервни че тяхния отбор отново е загубил...

5

Анонимен

преди 6 години

Както всичко у нас, покрай сухото ще пламне и мокрото. Тези 5% ще станат 25% и ще бъдат отстранени дървета само от долната част на Борисовата градина, където ще се симулира дейност. Ще получим един грозен обезлесен парк на който общинарите ще започнат строителство на "временни" обекти за забава на масите

4

рускиня

преди 6 години

Десетилетия наред част от задължителните дейности за поддръжка на парка не са били правени. -----------------------Ами последните години имаме 1 велика кметица. Тя защо чакала да стане инцидент? Отново оправдания с миналото управление. Ами миналото управление е на кмета Борисов. това е минимум 10 години да свършат работа. Ама....

fallback