Снимка: Читател на Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Цигарената фабрика, която даваше препитание на стотици и може би хиляди хора, която беше затворена преди година и нещо с идея пак да заработи, повече никога няма работи.

Oще по темата

Наследникът на основаната през 1909 г. "Цигарена фабрика – София", а през последните години - "София-БТ", физически отива в историята.

На терена на фабриката работи тежка техника, която събаря сградите, съобщи читател на Dnes.bg.

В началото на годината имотът беше прехвърлен в ново дъщерно дружество "Сф-БТ", което след серия сделки сега е собственост на Дубайска офшорна компания.

Софийската фабрика беше затворена през април миналата година с мотив, че "Булгартабак" престава да изнася за Близкия изток.

Затварянето на фабриката беше придружено с протести на работниците и обещания, че производството се спира временно. След това служителите получиха обезщетение, а машините бяха изнесени в благоевградската цигарена фабрика.

Какво ще се появи на мястото на Цигарената фабрика ще видим скоро. Поредният МОЛ или жилищен комплекс?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

За 28 години демокрация и пазарна икономика, демократите успяха не само много да откраднат, но и да съсипят икономиката на България. Тази Цигарена фабрика е само едно от делата на демократите, управляващи от 28 години в България.

18

Shark

преди 6 години

До Bonto. Там е работата, че комунизмът изобщо не си е отишъл. Тези, които управляват вече 3-ти мандат какви са според теб. Цялата идея на този преход беше да се разтури нашата икономика и земеделие, за да може да влезнат долнопробните стоки от Европа, защото там имаше свръхпроизводство. И за да не фалират техните производства, те фалираха нашите. Като резултат също едни пребоядисани комунисти забогатяха от т.нар приватизация и вече 27 г управляват и упорито водят страната към пропаст.

17

Shark

преди 6 години

Както и всичко останало след 1989г. Всички правителства от последните 27г са за бесилото.

fallback