Архив: БУлфото
fallback

Регистриран бум на сигнали за пострадали в жегата. В Спешна помощ са получени 49 сигнала за припаднали хора по улиците. В четвъртък случаите бяха 20.

Причината е, че предупрежденията на лекарите масово не се спазват. Линейките са били изключително натоварени и са пътували от адрес на адрес, съобщи Нова телевизия.

Днес температурите достигнаха 42 градуса. В събота ще е дори още по-горещо. Максималните температури ще бъдат между 36 и 41 градуса. В 17 области от страната е обявен вторият по степен на опасност оранжев код за много високи температури. В останалите 11 области кодът е жълт.

Оранжевият код е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква горещо време с максимални температури над 38°.

И в неделя и в началото на следващата седмица времето ще бъде слънчево и горещо. Максималните температури на места в низините ще достигат отново 39-41 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Трол

преди 6 години

До Анонимен 3Ти си умствен инвалид!!!И аз нямам климатик.Имам пари,но нямам климатик.Имам вентилатор и срещи него замръзнали бутилки с вода.У нас е хладно.Но за умствени инвалиди като теб е непосилно да се сетят аджеба,какво може да ги разхлади.И един бонус:на китките отвътре се пуска студената вода от чешмата и се охлажда тялото най-добре

6

Мозък

преди 6 години

Видяхте ли го по новините онзи 21 годишен дето припаднал защото в 40С си облякъл суичър и излезнал. Честно тези подрастващите са доста *** ама чак пък толкова. Хахахахах

5

Анонимен

преди 6 години

Ходете с шапка, по сянката, не оставайте без вода

fallback