Снимка: Reuters, архив
fallback

Полицейска акция е проведена в столична аптека, намираща се на бул. "Константин Величков".

Задържани са трима души за продажба на лекарства "на черно". Сред тях и фармацевтът, работещ в аптеката, съобщи Нова тв.

Продавани са морфин и ривотрил – лекарства, за които се изисква зелена рецепта.

Повечето от жителите на квартала коментираха, че не са били запознати с незаконната търговия в обекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

Преди три години за малката, тогава беше на 1.5 г, купувахме ректални свещички от Хърватска и Словения с обикновенна рецепта написана от педатъра в БГ. Тук в нито една аптека нямаше детски аналог, а зелена рецепта, за дете се минава пред 9-те кръга на ада.

6

ЖУ

преди 6 години

Съгласен съм с МГДС! Освободете колегите от потърпевшата аптека и нека в България да има също ривотрил както в Сърбия, Македония, Румъния и целия ЕС. Чии интереси обслужвате?

5

МГДС

преди 6 години

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ В КОЯ АПТЕКА СА ЗАСЕЧЕНИ ПРОДАВАНЕТО НА РИВОТРИЛ И ДР. ПОДОБНИ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ТЕЗИ, КОИТО ИЗМИСЛИХА ЗАМЕСТИТЕЛЯ НА РИВОТРИЛА, ДА СИ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕ, КОИТО ЛИШИХА МНОГО БОЛНИ, НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕКАРСТВО, НАРЕЧЕНО РИВОТРИЛ, КОЕТО СЕ ПОВЛИЯВА ОТЛИЧНО И ПОМАГА НА БОЛНИТЕ... ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ЗАМЕСТИТЕЛЯ И ДА СЕ ВНЕСЕ РИВОТРИЛ, ЗА ДА НЕ СЕ СЪЗДАВАТ ПОДОБНИ ПРЕДПОСТАВКИ... ОГРОМНА Е НУЖДАТА НА БОЛНИТЕ ОТ РИВОТРИЛ! БОЛНИТЕ ЩЕ СТАЧКУВАТ!

fallback