Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Зелена зона ще се разшири с близо 4854 места в столичните квартали "Лозенец" и "Средец" от 1 октомври. Това решиха съветниците на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Платената зелена зона ще има вече в кв. "Яворов" между булевардите Цариградско шосе, "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг".

В Лозенец пък тя ще обхване карето заключено между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков" "Джеймс Баучер" и "Черни връх".

Освен това зоните ще имат и ново работно време. Така двете зони ще работят от 8:30 до 19:30 ч. В събота пък синята зона ще работи от 8:30 до 18 ч., пише "24 часа".

До октомври Центъра за градска мобилност трябва да е готов с разчертаването на местата и поставянето на табели и знаци, обясни общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е един от вносителите на доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Луксозенец

преди 6 години

*** и завистливи маргинали - като няма общество - стадото винаги го тъпчат!

45

СоросоидниАлчниРепти

преди 6 години

А,бе аз се чудя вече тука само *** ли останаха,които си чиститят и се радват ,че ще плащат още един данък...Не е страшно ,че тея *** от Столичния общински съвет си плетът кошницата, за да ви грабят още и още,а страшното е,че населението се радва от това... Явно така оглупяха ,масово ,че ще се радват и ако им правят увеличение на цените ,а не намаление... Жалко...Такива *** по тея земи ,поне аз не помня да е имало...Явно 95% от нормалните са се изнесли от България и тука е...

44

А "Крива река&q

преди 6 години

А "крива река" - карето Борис, Гешов, Славейков, Софийски - кога?Или ние не плащаме данъци?Или плащаме, за да може на рампата на подземния ни гараж да паркират трошките на офиси, кафенета, клиники, и наематели. По 200 -300 кв. купуват имоти, а се стискат за гаражи. Тарикати. Или дават гаражи за офиси, не плащат данъкНе са купили гаражи и собственост.В цял свят паркирането е привилегия, а не право.Като искате да паркирате без пари купувате гараж, или къща!Транспорта в С-я е уреден прекрасно

fallback