Снимка: Булфото
fallback

Кметът на софийският район "Младост" Десислава Иванчева е внесла скандален доклад в Столична община с искането за продажбата на 10 дка общинска земя за 400 000 лв.

Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в “Младост” 4, е собственик на две недовършени сгради на терена и право на строеж. Не е ясно обаче може ли от тези 10 дка да се обособят отделни парцели, както и дали ще има нови сгради върху терена, пише "24 часа".

В доклада има куп пропуски - скица на имота, становище на главния архитект на района, както и проверка дали разрешението за строеж не е изтекло. Още по-скандалното е, че Иванчева не е направила и конкурс и търг за земята.

Поради тези причини шефът на икономическата комисия на СОС Николай Стойнев върна доклада и поиска всички документи за сделката.

"Вместо да следва предизборните си обещания за запазване на зелените площи, Иванчева започна да разпродава терени", каза той.

Още по-остър бе общинският съветник от РБ Стефан Марков, според когото 20 евро на квадратен метър е цена, която е малка дори за околностите на София.

"Предлаганата цена е в пъти по-ниска от пазарните и не бива да допускаме да бъде продадена за жълти стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Демагогствам си аз

преди 6 години

Хора от улицата не стават за управници. Набите си го в тъпите глави. Спрете да гласувате са пплач като Бойко мойко и Цецката ***. Лошото е че тиквениците, толкова са скапали държавата, че на никой умен не му се занимава я стяга. ***.

40

аз там

преди 6 години

Не изтича правото на строеж, ами върху тая земя ще има сграда защото някои притежава правото да строи.И тук е въпросът колко струва земята ти (на общината в случая) ако някои си построи върху нея блок. Аз тази под моя блок не бих я купил за 20 евро :) Не забравяите и че за тази земя в момента общината дължи данъци, а ако я продаде ще си ги получава от новия собственик.

39

Край

преди 6 години

Ей голям трън в очите им е на гербухите тази жена. Райнен кмет НЕ продава общинска земя. Продава столична общинска агенция за приватизация с ТЪРГ. Всички там до един са хора на Фандъкова. Така че ако някой ще се блажи - там го търсете. И не лъжете хората.

fallback